casa del sol
Help ons om nog beter vindbaar te worden en druk aub op de + knop
Namens het hele team en onze klanten bedankt!

REVIEWS

Helen, UK · 07-11-2016
Arrived on island 16th October 2016 from UK, family of four, primarily to visit my sons family on the island . We arrived in darkness, had a little problem finding it, but thanks to Jose on the end of telephone it wasn't long before we were on the door step of the villa, being warmly greeted by Jose, My first impressions when entering the villa were WOW, exactly how it looks online Great communication, Herman was a friendly approachable host, had a few small hiccups with car and swimming pool ( didn't effect our holiday) Herman sorted them very quickly and without any hesitation. Villa is central, for all amenities but also in a quiet position, a short drive away from all nightlife, supermarkets and beaches. We stayed for two weeks and were pleasantly surprised after one week, we came back and beds had been changed and villa cleaned, clean bath and swim towels. If we'd known we would of left it a little tidier ha! Jose probably told a us on checkin, but none of us, I think, were listening, the house book is written in Dutch, so maybe an idea to translate to English also. Highly recommend the villa, spacious, we all loved the hammock, the swimming pool and area gave a lovely relaxing feel to our holiday, so much, that sometimes difficult to venture out, a beautiful island, so car is a must to explore. Also a good choice to have a swimming pool, to cool off during day and night, we couldn't have been without it. Herman dropped by a few days after we checked in, he sat and had a beer and chatted, which was so nice. Herman and Jose spoke brilliant English, so no problem with communication. We recommend taking mosquito nets for over beds at night, but otherwise a perfect relaxing everything you could want, to make it a perfect holiday, highly recommend, we definitely would go back.
Booking.com 9.5

Leonardo, Venezuela · 08-09-2016
Perfecta para lo descansar y disfrutar, totalmente céntrica a todo, y adaptable a todos los gustos, muy atenta la sra Joselin y él Sr Mike.
Raymond en familie, Wijlre, Nederland · 30-08-2016
Welkom, Bon Bini, in Curaçao. Dit is het paradijs voor koukleumen, dit is het paradijs voor zon, zee en vooral strand. Want als je in Curaçao bent kom je voor het strand. Daarom hebben wij een "Stranden top 5" gemaakt. Dus laten we meteen beginnen met nummer 5: "Playa Cas Abaou": het is een mooi en vooral groot strand. Dit strand is daarom ook de prijs waard. Ja, dit is een betaald strand. Dit is dus één negatieve reden. De tweede is dat als je iets eet, je op moet passen voor wespen. En dan op nummer 4: "Playa Caracasbaai". Dit is in tegenstelling tot Cas Abou een kiezelstrand en geen zandstrand. Dus schoentjes zijn geen overbodige luxe. Als je vroeg in de avond naar Caracasbaai gaat, een een kijkje naar de zonsondergang wel waard. En dan op nummer 3: "Playa Lagun". Dit is zoals ze zeggen: klein maar fijn. Waarom? Nou, Lagun ligt tussen 2 rotsen, waardoor er veel vissen zijn (snorkelen!), maar natuurlijk ook giftige vissen zoals de Lion Fish. Oppassen dus. Nummer 2 is dan ook "Playa Daaibooi". Dit is echt zo´n strand waar je relaxt gaat liggen of zitten. Er zijn nl. overal hutjes, genoeg schaduw dus. Maar geen zorgen: er is ook nog genoeg zon. En dan als laatste nummer 1: "Grote Knip". Dit is een actie en avontuur strand, want je kunt van een rots springen, in het water natuurlijk! Maar gelegenheid tot relaxen is er ook.
We vonden het hartstikke leuk op Curaçao. Het huisje was super: het zwembad was superleuk en het uitzicht was prachtig. Bij de Gouverneur krijg je de lekkerste awa limunchi en de pontjesbrug is zeker de moeite waard om te bekijken. De Christoffelberg was erg leuk. Tot slot was het windsurfen echt geweldig en de weken zijn voorbij gevlogen! We hebben genoten!
Veel plezier in Curaçao en Casa del Sol.
Peter, Janine, Sanne, Bram, Bas (Nieuwegein, Nederland) · 04-08-2016
Net als 2 jaar geleden hebben we genoten van Curaçao en dit huisje. Welwat last van muggen gehad, maar genoten van de vele "chil" plekjes die dit huis biedt en het heerlijke windje.
* we hebben heerlijk gegeten bij Brakkeput Mei Mei: wat zit je er ontzettend gezellig!
* Het zwemmen met dolfijnen was fantastisch!
* Peter en Sanne hebben hun Open Water brevet gehaald met duiken bij Jan Thiel Papagayo. Hele vriendelijke mensen.
* De jetski-tour bij Papagayo door het Spaanse Water was ook een hoogtepunt.
* De eerste ochtend van ons verblijf waren we allemaal vroeg wakker en hebben we de Christoffelberg beklommen! Een hele uitdaging, maar zeer de moeite waard! (neem genoeg drinken mee).
En natuurlijk een bezoek aan Willemstad.
Het enige minpuntje is dat ze om 7 uur ´s morgens al beginnen met boren / cement storten omdat ze een huis aan het bouwen zijn achter dit huisje.
We zullen de vogeltjes, en zeker de papegaaitjes missen. Wie weet tot over 2 jaar....

Wim, Anja, Anoek, Gerrald en Esmee · 10-05-2016
Een heerlijke vakantie gehad in een schitterend huis! Aan de hand van Esmee (3 maanden stage) heel mooie plekjes bezocht: veel strandjes en heerlijk gesnorkeld. Ook de catamaran-tocht naar Klein Curaçao was een geweldige ervaring, net als het zwemmen met dolfijnen.
Aanraders:
- snorkelen bij Playa Kalki
- Rond 10 uur bij Playa Grandi voor schildpadden
- Porto Mari: mooi en gezellig zandstrand
- "enthousiaste" rondleiding op Struisvolgelpark Zambezi
- "Local" eten bij "Jaanchies" (Westpunt)
- Tapas eten bij Kleine Wereld (vr, za, zo)
Kortom: genoeg te zien en te genieten. We komen graag nog eens terug!!
Masha danki!
Chris, Deutschland · 28-04-2016
“Schöne, ruhige Villa in gepflegter Unmgebung."
Die Villa ist ruhig gelegen. Ein Mietwagen ist also pflicht. Dann ist z.B. der Strand in Jan Thiel in 3 Minuten zu erreichen. Wir hatten einen sehr angenehmen Aufenthalt dort.
Joyce, USA · 06-03-2016
The view was magical. It really felt like we were living outdoors. The beds were particularly comfortable. The kitchen was nicely equipped. The house is so quiet and private that it really felt like we were "Away". Having a car available right at the house was very convenient.
Alice S en Bob van de W., Netherlands · 23-02-2016
We hebben hier een heerlijke tijd gehad. Het huis is geweldig. De ligging uniek en het contact met de natuur onbetaalbaar. Dank Herman & José voor de goede zorgen en dank ook voor de leuke boottocht over het Spaanse water. We komen zeker terug en houden nu nog meer van Curaçao dan we al deden!
Masha Danki!
Naomi (UK) · 22-02-2016
“We had a great stay on Curacao! The villa is really lovely - we were a party of 4 and there was plenty of space for everyone. All the rooms are well appointed. The kitchen is also very well equipped. The outdoor spaces are fantastic. There are essentially 3 separate seating areas around the pool (very nice & deep too). The villa is at the edge of a nature reserve so there are lots of birds to see if you get up early enough. There's also a path through the nature reserve down to the sea where there are salt flats + flamingoes. It's a nice walk or run along the dirt paths - approx 2-3km round trip. We borrowed their car which was fine although I recommend buying a proper road map in town. Curacao is notorious for bad/non - existent road signs. It's very easy to get around once you figure out the journey to town though. Herman & José were both great. Herman picked us up from the airport (despite our 1 hour queue in immigration!) And dropped us back again. He refused to take any payment even though a taxi would have been around $40. Overall I'd definitely recommend visiting Curacao and staying here. There was nothing to criticise about the villa & Herman was awesome driving us around!”
Familie N., Netherlands · 01-02-2016
Wat een fantastisch huis! We hebben genoten met zijn vieren. Heerlijke comfortabele plek met een schitterend uitzicht! Voor herhaling vatbaar! De wandelingen ´s morgens bij de zoutpannen zijn heerlijk om te doen.
Bedank en wellicht tot snel!
Wim, Corry, William en Harriëtte, the Netherlands · 16-01-2016
Wat een heerlijk huis - Top! Geweldig mooi! Het uitzicht... alles. Voor herhaling vatbaar en een heel goed adres om door te geven aan een ieder die het wil horen (en wil zien). Heel veel dank ervoor en hopelijk tot ziens ooit.
Jo, New York, USA · 02-11-2015
My friends and I had a wonderful experience at Casa del Sol. The listing was exactly as described - and the view was even more beautiful in person. Herman and Josie made us feel right at home upon our arrival. I have already recommended the house to several friends, and hope I can go back again soon.
R.V., the Netherlands · 28-09-2015
Geweldig huis op een geweldige plek met vrij uitzicht over natuurgebied. Gevoel van luxe wat ik kreeg
toen ik binnenkwam is in twee weken niet weggeweest.
Rein & Mirte, the Netherlands · 26-09-2015
Ontzettend genoten! Dank voor de goede zorgen.
Gevoel van luxe bij binnenkomst is niet meer weggegaan. Fantastisch huisje! Geweldige ligging zwembad en privacy! Enige nadeel is dat het huisje zó fijn is dat je nauwelijks behoefte voelt de rest van het eiland te verkennen....
Tips voor gasten:
- eten bij Karakter
- wandelen bij zoutpannen (bij voordeur linksaf, steeds links aanhouden tot het asfalt ophoudt)
Bedank voor alles!!
Piet C., Luxembourg · 18-09-2015
Excellent welcome and stay at a great place. Nice house with fantastic terrace and swimming pool. We definitely would come back here next time!
Fam. B, the Netherlands · 19-08-2015
Twee weken Casa del Sol na een week Westpunt. Heerlijk adres! Herman, José bedankt voor de gastvrijheid.
Genoten van:
- boottochtje Spaanse water met Herman, Melany & Friends
- happy hour zaterdag Zanzibar
- wandeling naar zoutpannen
- surfen op Spaanse water
- Mambo-beach: eten bij Hemmingway
- snorkelen Playa Port Marie, schildpadden, Paya Grote Knip....
Wat een heerlijk eiland!
Maarten, Marieke, Koen, Floortje, Babet
anonimous - U.S.A. · 03-08-2015
This place is BEAUTIFUL and the house is just PERFECTION! Could not ask for any better!
The restaurant "KOME" is beautiful and has a wonderful tapas night every Wednesday. The open market goes on every day and is quite a sight! If you like fish, go buy one and cook it for dinner!. It´s caught that day. All the restaurants at the marina near the Pirates Nest are adorable and they have a great group giving tours, out of the same marina. On the opposite side (make a left when you leave Damasco) there is "Luna" muni/maxi mart... there you can find anything from toilet paper to beach hats. The next left after the mart is a full service supermarket (Vreugdenhil/Spar) where you can get anything you need, food wise. Papagayo beach club (Jan Thiel Beach) is super fun as well as beautiful and close to home. Very packed on Saturday nights.
Definitely rent the car and explore the beaches on the south-west side of the island. The first beach is about 45 mins. away and there is basically one road that leads you from one to the next. Playa Lagoon was amazing! Lots of fish (and sea turtles) to see while scuba diving, which you rent there for USD 9. Make sure you bring water shoes because the ocean is extremely rocky and not what you want on your bare feet.
Hope you all ENJOY this beautiful gem as much as we did.
Anonimous · 24-07-2015
Geweldige locatie & uitzicht. We hebben ons hier goed vermaakt. Zullen dit adres zeker noemen als we in onze omgeving Curaçao-gangers ontdekken.
Miguel S., the Netherlands · 23-07-2015
Het was een toplocatie. Het uitzicht was erg mooi. Het huisje lag op een perfecte plek dichtbij Jan Thiel. Zéker een aanrader. Het lag dichtbij leuke restaurantjes. Ik hoop hier snel nog een keer te komen want het was geweldig!
Dymphna de V, the Netherlands · 04-07-2015
Ons verblijf in Casa del Sol is enorm bevallen. Een heerlijk huis in een rustige wijk met een subliem uitzicht! Wij hebben genoten! Ik weet zeker dat ik ga terugkeren met mijn dierbaren. Heerlijk relaxte spot. Nog een tip voor als je wilt wandelen: je kunt een kaart downloaden op www.maps.nu.
Gwen en Huub, the Netherlands · 17-06-2015
Twee fantastische weken hebben wij mogen genieten op dit prachtige eiland, in een goed verzorgd verblijf.
Het is de huisbaas al verteld: Wij komen hier absoluut terug!
Hartelijk dank.
Anonimous, Deutschland · 08-06-2015
"Everything is perfect".
Fantastic house, nice view, superb!
Cees, Gemma, Wietze, Elsemieke, Danny & Lieke, the Netherlands · 24-05-2015
Na 18 jaar weer terug op het eiland Curaçao. We hebben genoten van een fijne vakantie en van dit heerlijke huis. Regelmatig leuke strandjes bezocht, zoals Porto Marie and Cas Abou, waar we tijdens het snorkelen een reuze manta hebben gezien. Een paar tips:
- heerlijk borrelen en eten bij Chill
- lekker lunchen op het strand bij Potto Marie
- genieten van het prachtige uitzicht en de zon.
Henk, Ingrid and Lars - Breda, the Netherlands · 08-05-2015
Wat een heerlijk huis. We hebben genoten. Natuurlijk veel te kort.Dan blijft er weer wat over om naar terug te gaan.
Tip: Ga met de Jonalisa van Bountyadventures naar Klein Curaçao: spectaculair !!! We hebben heerlijk gegeten bij Baoase Culinary Restaurant, maar zeker ook bij Seasinde Terrace.
Graag tot een volgende keer.
Katie E., U.S.A. · 30-04-2015
My friends and I rented the house for ten days this April and we had an amazing time! We spent a lot of time lounging by the pool and enjoying the sunset. Being next to the nature reserve, we saw a lot of colorful birds and lizards. The house is also in a convenient location, close to the beach and restaurants at Jan Thiel and only 15 minutes from town. The house was very spacious and in a quiet neighborhood and the owner was very helpful! It was our first time in Curacao and we all really fell in love with the place, we'd definitely come back.
Waldemar K., Germany · 13-04-2015
“Das Haus hat eine sehr gute lange wunderschöne Aussicht, Ruhe, nur man kann sagen das sind wirklich super Ferien gewesen ”
Vielen Dank! (rating: 10)
Mit freundlichen Grüßen, Familie K.
Roel and Albertje, the Netherlands · 11-04-2015
Heerlijk huisje met een geweldig uitzicht. Zwembad geweldig. We hebben deze week genoten. Jammer dat het weer voorbij is.
Frank and Anita, the Netherlands · 07-04-2015
"Een echte aanrader - fantastisch verblijf op Curacao".
Left on 04/07/2015 for a stay in March 2015.
Casa del Sol is een heerlijke plek op het zonovergoten Curacao. Bij aankomst geeft de bungalow je direct het idee dat je op vakantie bent. Uitzicht over de zoutpannen van Jan Thiel is geweldig. De bungalow is zo gebouwd dat je de gehele dag buiten leeft met volop zon rondom het zwembad en de schaduw kunt opzoeken onder de porch (overdekt terras) of in de bale (overdekte relax ruimte van riet of palmbladeren). Er waait de hele dag een heerlijke bries, waardoor het van 's-morgens vroeg tot 's-avonds laat aangenaam vertoeven is in en rondom het huis.
Lokatie hebben wij als super ervaren. Met de auto (van de eigenaar) is het een prima uitvalsbasis naar de prachtige stranden, Willemstad, restaurants en de vele bezienswaardigheden.
Een aantal aanraders:
1) Klein Curaçao met Mermaid Boat Trips. Perfect verzorgd, een behulpzame crew, veel zon, echt het idee dat je op een onbewoond eiland bent en natuurlijk snorkelen tussen schilpadden en andere tropische vissen
2) Willemstad, maar dat mag duidelijk zijn met een bezoek aan het slavernij museum
3) Nationaal Park Shete Boca en aanschouw de kracht van de zee
4) Onze favoriete stranden: Jan Thiel, Cas Abou, Porto Marie, (mooiste duik- en snorkelplek op Curaçao) en Lagun.
5) Boodschappen doe je bij Vreugdenhil, een supermarkt waar je jezelf verbaasd over het assortiment Nederlandse produkten, maar ook voor goede kwaliteit vlees, groenten, fruit en lokale specialiteiten.
Kortom,Casa del Sol is de "place to be" voor een fantastisch verblijf op Curacao.
Goede service, heerlijk buitenleven en een prima prijs-kwaliteit verhouding.
Esther en Ans, the Netherlands · 25-03-2015
Mijn moeder en ik hebben genoten van dit fantastische stekkie. Het huis zelf is top en het uitzicht is prachtig.
TIPS & TOPS:
* Een goede start van de dag is wandelschoenen aan, zoutpannen in (geweldig natuurschoon met uitzichten), kopje koffie bij Zanzibar en weer terug (2,5 uur ong).
* Tussen de middag een boek lezen in de hangmat.
* Een “papegaai” kopen bij de handicraft-winkel in Vista Royal (superleuk souvenir om thuis in de tuin te hangen).
* Zwembad is heerlijk, maar helaas niet toegankelijk voor mensen met nieuwe knieën.
* Een snapper met friet eten bij Seaside Terrace.
Anonimous · 07-03-2015
“Fantastic house, nice view, superb!”: rating: 9.6
Ruud en Marion, the Netherlands · 25-02-2015
Het zit er weer op. Na een verblijf van 18 dagen moeten we helaas weer huiswaarts keren. Het was in één woord: “fantastisch”. Howel we in eerste instantie wat sceptisch waren over het verblijven in een villa met negenoeg geen glas, hebben wij het zeker weten te waarderen. De wind zorgde voor een aangename afkoeling. Met de lagune voor ons was het heerlijk om op de veranda te zitten. José, bedankt voor de goede service.
Jorrit en Fenny., Drachten, the Netherlands · 02-02-2015
"Geweldig huis." (rating: 10)
Met name natuurgebied is aan te raden om een wandelingetje te doen. We hebben genoten. Wij kunnen ons geen betere plek voorstellen om te genieten van Curaçao, zowel de centrale ligging als het prachtige uitzicht zijn lastig te overtreffen. De papegaaitjes en kolibries vliegen vanuit het aanliggende natuurgebied zo je tuin in. Het huis is praktisch gebouwd, waardoor woonkamer en master-bedroom b.m.v. openslaande deuren direct op de porch met zwembad aansluiten. Toen Herman ons ook nog een tour door het Spaanse Water gaf, was onze vakantie helemaal compleet.
Kortom: wij raden iedereen aan om geen hotel te boeken, maar om te genieten van alle luxe in "Casa del Sol". Herman en José: bedankt en tot snel !
Jerryl V., Curaçao · 08-01-2015
"Nice and lovely house".
Left on 01/08/2015 for a stay in August 2014.
I had a nice birthday weekend with my friends and family on my birthday. And 3 of us stayed at this Villa. If you want to have peace, this House is the best choice to relax. With a beautiful view. In the morning you can hear the birds singing. Very quiet neighbourhood. I would do it once a year.
And of course you have your private swimming pool. And very friendly housekeeper.
This is the place to be.
Paul V., the Netherlands · 27-12-2014
"Excellent house in a calm suburb, very close to the beach".
We stayed in this house with a little kid. Brilliant house with a great view. And a very clean pool and nice outside. Very close to beaches, restaurant and bars.
Leslie S., Barcelona, Spain · 02-04-2014
In tropics I expect abundant sunshine, lovely white beaches, culture and little bars for a cocktail or a coffee at either beach or in old town etc. All there, that's the island!
You will not be disappointed. Booked this house 'cause a friend had been there, "great experience", she said". So I did. Was welcomed at front door by the owner, ready to fill you in on local habits and restaurants and could make reservations etc. Phone call away, reassuring.
Keys delivered and into the house: Tropics!!! Enigmatic shutter doors opening up to a beautiful porch looking over the swimming pool and the Salt ponds. Sit down and just stare at this unique setting, breathing all Caribbean smells and sounds. Three large bedrooms and nice island kitchen (Airconditioning helps at times). Outside BBQ and across the deck a look out gazebo surrounded by the sound of the local natural habitat, quite relaxing. I was looking for a tropical experience in its true form, having only seen it in movies. I got it all and happy to have been in this spot. Fantasies do come true! Excellent, I must say. Great place!!